Pravila

Otvoren poziv za autore , Short cut 2019.

 

Opšta pravila:

Udruženje za medijsku afirmaciju „MAT“ (u daljem tekstu: Udruženje) je nevladino i neprofitno dobrovoljno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi medijske afirmacije svih segmenata društva kroz izradu audio-video matrijala, novinarskih članaka i izradu interenet prezentacija. Kao jedan od ciljeva Udruženja je organizovanje festivala koji svojim sadržajem doprinose ravoju kulture kao što je od 2016. godine organizovanje Međunarodnog festivala kratkomertažnih filmova „Short cut”.

Međunarodni festival kratkomertažnih filmova „Šort kat“ („Short cut”) je kulturno-edukativni projekat koji se sastoji od festivalskog dela takmičarskog karaktera i izložbe fotografija “Objektiv (n)i”.

Naziv Festivala sam po sebi ukazuje na to da prijavljeni radovi treba da budu kratki i ne duži od 15 minuta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života.

Festival se održava 31. avgusta i 1.septembra 2019. godine i na njemu će biti prikazani selektovani kratki igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta.

Javni poziv za takmičarski deo „Short cut” festivala je od 1. maja do 5. Jula 2019. godine. Pristigle radove pregleda selektorska komisija koja neće uzimati u razmatranje radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Kao prateći program festivala biće organizovana izložba fotografija na temu „Objektiv(n)i“, druženja sa autorima filmova a gosti imaju priliku da uživaju u zanimljivoj turističkoj ponudi.

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kaetegoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju, turizam i prva nagrada za kategoriju živor, nagrada za animirani film, gran-pri festivala kao i specijalna nagrada za poseban utisak.

Pristigle radove koje odabere selekciona komisija, pregleda stručan tročlani žiri u sastavu: Goran Lukić producent Sremska Mitrovica, Ranko Jurijević marketing dizajner Inđija i Nenad Teofilović filmski autor iz Beograda.

Javni poziv za autore traje do 5. jula

 

PRAVILA UČEŠĆA

– Film ne sme da traje duže od 15 minuta

– Film ne sme biti proizveden pre 2017. godine

– Udruženje “MAT” može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije

– Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma

– Autori koji konkurišu za takmičarski deo festivala su u obavezi da dostave: popunjen formular, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) a najkasnije do 05.07.2019. na mail shortcutfest@gmail.com.

-Autori čiji filmovi budu selektovani za festival biće obavešteni najkasnije do 25. 7. 2019. godine.

 

– Prijavni formular možete preuzeti ovde… preuzmi

 

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“,  te ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mail shortcutfest@gmail.com sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, od 01. maja, do 31. jula 2019. godine.